Kuinka palvelu toimii?

Palvelun käyttäminen on vaivatonta, nopeaa ja ilmaista!

1. Lähetä tarjouspyyntö

Täyttämällä etusivun lomakkeen, luot tarjouspyynnön järjestelmään. Se vie vain pari minuuttia. Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista, eikä siihen sisälly mitään piilokuluja.

2. Odota tarjouksia

Sivustollemme rekisteröityneet liikennöitsijät vastaavat tarjouspyyntöösi antamaasi määrä-aikaan mennessä, esitellen oman palvelunsa ja hintansa. Saat heti tiedon uudesta tarjouksesta sähköpostilla.

3. Hyväksy tarjous

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta tarpeitasi parhaiten vastaavan tarjouksen, hyväksy tarjous kirjautumalla järjestelmään. Taksiyrittäjä ottaa sinuun yhteyttä ja voitte yhdessä sopia kuljetuksen yksityiskohdista sekä maksusta.

4. Anna palautetta kuljetuksen jälkeen

Millainen oli kuljettajan palvelualttius, entä ajoneuvon siisteys? Voit antaa palautetta saamastasi palvelusta ajon jälkeen. Palautteesi on arvokasta muille palvelumme käyttäjille, kun he etsivät sopivaa kuljetuspalvelua itselleen.

Tieto tarjouspyynnöstäsi lähtee verkostomme taksiyrityksille sähköpostilla jokaisena arkiaamuna klo 10. Taksiyrittäjät vastaavat tarjouspyyntöösi kirjautumalla SynergyBus -palveluun omilla tunnuksillaan.

Taksit

Taksitoiminnan harjoittaminen Suomessa on luvanvaraista liiketoimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella taksiyrittäjällä tulee olla taksiliikennelupa. Taksiluvan myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Lupa myönnetään säädetyt edellytykset täyttävälle hakijalle.

Taksit ovat pääsääntöisesti henkilöautoiksi rekisteröityjä ajoneuvoja. 6-8:lle henkilölle tarkoitettuja autoja kutsutaan tilatakseiksi. Taksiliikennettä saa lisäksi harjoittaa myös kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä ja raskaalla nelipyörällä.

Taksivalaisin ja taksimittari

Taksivalo on tuttu ja tyypillinen tapa tunnistaa taksi, mutta taksivalo ei ole pakollinen varuste taksiliikenteessä. Mikäli sellainen auton katolla on, siinä tulee lukea TAKSI tai TAXI.

Jos ennen taksimatkan alkua asiakkaalle kerrotaan hinta, ei taksamittari tarvitse autossa olla. Mutta mikäli hinta perustuu matkan tai ajan mittaamiseen, tulee taksissa olla mittalaitedirektiivin täyttävä taksamittari.

Taksinkuljettaja

Taksia saa ajaa vain taksinkuljettajan ajoluvan haltija. Luvan myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja sen vaatimuksia ovat vähintään vuoden voimassa ollut B-luokan ajokortti, suoritettu taksinkuljettajan koe sekä taustatarkastuksen läpäisy.