Minne mennään?

1
2
3
4

Minne mennään?

?
?
?
?
?
?

Lomake jatkuu. Kerro lisää tilausajotarpeesta seuraavalla sivulla.

Kerro lisää

1
2
3
4

Kerro lisää

?
?
?
?
?

Muut toiveet

1
2
3
4

Muut toiveet

?

Huomaathan, että varustevaatimukset voivat vähentää tarjousten määrää.

Yhteystiedot

1
2
3
4

Yhteystiedot

?
?
?
?

Kun tarjouspyyntö on lähtenyt onnistuneesti, siirtyy palvelu Kiitos tarjouspyynnöstä -sivulle ja saat heti vahvistuksen tarjouspyynnöstä sähköpostiisi. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään ja tehdä uusia tarjouspyyntöjä sekä katsoa saatuja tarjouksia.

Lähetä tarjouspyyntö

1. Lähetä tarjouspyyntö

Täyttämällä etusivun lomakkeen, luot tarjouspyynnön järjestelmään. Se vie vain pari minuuttia. Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista, eikä siihen sisälly mitään piilokuluja.

Odota tarjouksia

2. Odota tarjouksia

Sivustollemme rekisteröityneet liikennöitsijät vastaavat tarjouspyyntöösi antamaasi määrä-aikaan mennessä, esitellen oman palvelunsa ja hintansa. Saat heti tiedon uudesta tarjouksesta sähköpostilla.

Hyväksy tarjous

3. Hyväksy tarjous

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta tarpeitasi parhaiten vastaavan tarjouksen, hyväksy tarjous kirjautumalla järjestelmään. Liikennöitsijä ottaa sinuun yhteyttä ja voitte yhdessä sopia kuljetuksen yksityiskohdista sekä maksusta.

Anna palautetta

4. Anna palautetta

Millainen oli kuljettajan palvelualttius, entä ajoneuvon siisteys? Voit antaa palautetta saamastasi palvelusta tilausajon jälkeen. Palautteesi on arvokasta muille palvelumme käyttäjille, kun he etsivät sopivaa kuljetuspalvelua itselleen.

Vastaanota tarjouksia monilta eri toimijoilta

Tieto tarjouspyynnöstäsi lähtee verkostomme yli 150:lle bussi- ja taksiyrityksille sähköpostilla jokaisena arkiaamuna klo 10. Liikennöitsijät vastaavat tarjouspyyntöösi kirjautumalla SynergyBus -palveluun omilla tunnuksillaan.

Tilausliikenneyrityksillä on usein vapaata kalustoa muuallakin kuin oman toimipisteen paikkakunnalla. Jos pyytämäsi tarjouksen lähtöpaikka on esim. Tampere, voi siihen vastata paikallisten yritysten lisäksi myös Helsingissä tai Porissa toimipistettä pitävä yritys. Pääsääntöisesti edullisimman hinnan sinulle voi siis tarjota se liikennöitsijä, kenelle syntyy pienimmät kustannukset.

Tilausajot.net on tunnettu tehokkaana työkaluna tilausajojen kilpailutukseen. Palvelua käyttävät niin yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilöt. Lue minkälaista palautetta palvelu on saanut ja millaisia käyttäjien kokemukset ovat Tilausajot.netistä.

”Ajojen kilpailutus toimi tosi hyvin ja se helpottaa minun arkea joka suurelta osin on superkiireinen ja koostuu ihan muista hommista.”

- Mirja K.

Tilausajot.net sopii hyvin myös julkisen hankinnan piirissä toimiville; Yhdellä tarjouspyynnöllä kilpailutat tilausajon hankintalain mukaisesti! Kilpailutuksen jälkeen palvelusta on helppo tulostaa kilpailutusyhteenveto hankitapäätöksen tai laskun liitteeksi.

Taksit

Taksitoiminnan harjoittaminen Suomessa on luvanvaraista liiketoimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella taksiyrittäjällä tulee olla taksiliikennelupa. Taksiluvan myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Lupa myönnetään säädetyt edellytykset täyttävälle hakijalle.

Taksit ovat pääsääntöisesti henkilöautoiksi rekisteröityjä ajoneuvoja. 6-8:lle henkilölle tarkoitettuja autoja kutsutaan tilatakseiksi. Taksiliikennettä saa lisäksi harjoittaa myös kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä ja raskaalla nelipyörällä.

Taksivalaisin ja taksimittari

Taksivalo on tuttu ja tyypillinen tapa tunnistaa taksi, mutta taksivalo ei ole pakollinen varuste taksiliikenteessä. Mikäli sellainen auton katolla on, siinä tulee lukea TAKSI tai TAXI.

Jos ennen taksimatkan alkua asiakkaalle kerrotaan hinta, ei taksamittari tarvitse autossa olla. Mutta mikäli hinta perustuu matkan tai ajan mittaamiseen, tulee taksissa olla mittalaitedirektiivin täyttävä taksamittari.

Taksinkuljettaja

Taksia saa ajaa vain taksinkuljettajan ajoluvan haltija. Luvan myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja sen vaatimuksia ovat vähintään vuoden voimassa ollut B-luokan ajokortti, suoritettu taksinkuljettajan koe sekä taustatarkastuksen läpäisy.