Mitä taksi maksaa? Taksialan muutos näkyy taksimatkan hinnassa

Heinäkuussa 2018 vapautettu taksialan kilpailu on herättänyt paljon hämmennystä ja epävarmuutta taksipalvelujen käyttäjien keskuudessa. Taksipalveluiden hinnoittelun vapauduttua ei olekaan enää yhtä säädettyä hintaa, johon voi luottaa. Sen sijaan taksipalveluita eri hinnoilla ja erilaisilla hinnoitteluperiaatteilla on vähintäänkin kymmeniä eri malleja.

Taksialan vapautumisen valot ja varjot

Muutoksessa on hyvät ja huonot puolensa. Toisaalta taksin hinnat voivat tuntua sekavilta moninaisine muotoineen mutta hyvänä puolena asiakkaan kannalta voidaan nähdä se, että markkinat hinnoittelevat taksimatkat nyt. Matkasta ei siis tarvitse maksaa liikaa vain siksi, että joku on säätänyt hinnan tietylle tasolle. Taksiyrittäjät pystyvät myös mukauttamaan vapaammin hinnoittelua sen pohjalta, mikä on ajotilausten määrä ja tarjota näin ollen vaikka tilatun vientimatkan muuten tyhjälle paluuosuudelle huomattavasti huokeamman kyydin asiakkaalle.

Kilpailuta taksikyyti ketterästi ja säästä

Taksihintojen vertailu voi olla kuitenkin todella haastavaa! Jos haluat vertailla järkevästi taksien hintoja ja olla varma, että maksat matkasta vain sen oikean hinnan, kannattaa taksikyyti kilpailuttaa. Sen pääset tekemään helposti ja ilmaiseksi Suomen suurimmalla taksisivulla: Tilaataksi.fi.

Tilaataksi.fi -palvelussa annat lyhyesti tarvitun ajon tiedot. Tämän jälkeen odotat tarjouksia, joista näet suoraan tarvitsemasi matkan kokonaishinnan, ja halutessasi valitset niistä sinulle parhaimman vaihtoehdon. Valinnan voit tehdä oman mielen mukaan; puhtaasti hinnan perusteella tai taksiyritysten saamien asiakasarvioiden pohjalta. Palvelun etuna on sen nopeuden ja maksuttomuuden lisäksi se, että saat yhdellä tarjouspyynnöllä useammalta taksilta tarjouksen.

HUOM! Tilaataksi.fi -palvelun kautta tilatessa et maksa erillistä ennakkotilausmaksua taksista. Säästät siis ajan ja parempihintaisen taksikyydin hinnan lisäksi myös lisämaksuissa.